Rubifolk

RUBIFOLK, és el Festival Internacional de Dansa Tradicional de Rubí; un aconteixement creat i organitzat per l'Esbart Dansaire de Rubí.


Aquest Festival va néixer l'any 2001, però rera l'experiència i la tradició de l'Esbart d'haver organitzat del 1973 al 1975 el Festival Folkloric Internacional de Rubí i del 1986 al 1991 el Festival Euro Pobles. 

OBJECTIUS

RUBIFOLK, és un festival que vol donar a conèixer la diversitat cultural a partir de la cultura tradicional i popular de tot el món, a Rubí i al Vallès, on la protagonista és la dansa tradicional, entesa com un llenguatge d'unió entre les diferents cultures.
 
 
El RUBIFOLK dona a conèixer a rubí i als seu entorn els grups convidats, a l'hora que ensenya la cultura tradicional i popular de Catalunya, mitjançant manifestacions culturals de qualitat programades durant el festival: Correfoc, Exhibició Castellera, Fira d'Artesans...

El RUBIFOLK, vol ensenyar als ciutadans de Rubí i el seu entorn, danses tradicionals d'arreu. En aquest sentit, es conviden a grups de qualitat que, a través de les seves exhibicions, mostren el seu patrimoni.

El RUBIFOLK, vincula la ciudadania de Rubí, no solament a través dels espectacles que els grups convidats ofereixen, sino també de manera activa a partir d'unes 120 famílies rubinenques que acullen als integrants dels grups a la seva propia llar. I també a partir de la col.laboració d'altres entitats socioculturals de la ciutat que participen en el Festival.

RUBIFOLK, té un tracte diferencial amb la canalla i per ells s'organitza l'anomenat RUBIFOLK DELS INFANTS.